JAK to probíhalo 2005 - 2009

19.06.2015 18:38

V roce 2005 se hlavní stavební práce přesunuly do přízemí hostince. Začala rekonstrukce interiérů jižního křídla, tedy salónku a části zázemí pro pohostinství. Obložení sololitem a poškozená stará omítka byla odstraněny a asanována byla také podlaha. Poté byly nově omítnuty stěny a položena izolace a nová podlaha, vsazena nová dubová špaletová okna. Na závěr byla na podlahu položena keramická neglazovaná dlažba. Interiér salonku byl doplněn tmavě zelenými kachlovými kamny. Osazeny byly první interiérové dubové dveře.

V roce 2006 se rekonstrukce interiérů soustředila na střední část hlavní budovy - kuchyň. Nejvýraznější změnou exteriérové podoby hostince bylo stržení přístavku v druhé poloviny 20. století, který byl k hlavní budově přistavěn západním směrem a sloužil jako sklad piva. V místě přístavku pak byly obnoveny dva okenní otvory do dvora a odsazeny špaletovými okny. Prostor kuchyně byl kompletně rekonstruován, kvůli budoucímu využití zde byla položena zátěžová dlažba a stěny obloženy bílým keramickým obkladem. Spolu s kuchyní byla opravena také chodba spojující hlavní vstup do budovy s výstupem do dvora.

V roce 2007 byly dokončovány drobné práce v centrální části budovy hostince.

V roce 2008 proběhla rekonstrukce interiérů severního křídla, kde je umístěno sociální zařízení pro pohostinství a kancelář. Při úpravách areálu je počítáno s méně mobilními návštěvníky, prostor jim byl proto upraven k usnadnění pohybu.

V roce 2009 byly stěny sociálního zařízení obloženy keramickými obklady světlé barvy s nevýrazným dekorem, podlahy pak tmavší hnědou dlažbou, která je odolná každodenní údržbě. Obnovné práce pokračovaly v severním křídle, velkou chodbou a kanceláří. Chodba byla zbavena omítky, která byla nově nanesena. Opravené podlahy pokryla keramická neglazovaná dlažba, shodná s dlažbou v salonku.

Zpět

Kontakt

Santiniho hostinec
Ostrov nad Oslavou 38
594 45 Ostrov nad Oslavou

© 2015 Všechna práva vyhrazena.